Sokszor elkészítettem már, a dokumentálása valahogy mindig elmaradt. (Mire hozzáfogtam volna a fotózáshoz, kis családom mindig felfalta a gombócokat:))
Számomra ez a bevált recept néhány kis különbséggel.
Számomra ez a bevált recept néhány kis különbséggel.
50 dkg túró
2 tojás
9 ek búzadara
1 csipet só
pirított zsemlemorzsa
tejföl
porcukor
2 tojás
9 ek búzadara
1 csipet só
pirított zsemlemorzsa
tejföl
porcukor
A túrót villával összetöröm, hozzáadom a 9 ek búzadarát és a 2 tojás sárgáját. Megszórom csipet sóval. Összekeverem, majd az előzőleg külön felvert 2 tojás fehérjét hozzáforgatom. Ezt a masszát beteszem pihenni a hűtőbe fél / egy órára. Forrásban lévő vízben 10 percig főzöm az evőkanál mennyiségű masszából gyúrt gombócokat. Ezután mindegyiket pirított zsemlemorzsában megforgatom és tejföllel, porcukorral tálalom.