Még az ünnepek előtt sütöttem nagyobbik kisfiam kérésére - ha tehetné, mindennap ezt enné :)). Egyébként mindannyian kedveljük, főleg mióta erre a variációra rátaláltam. Isteni vékony palacsintákat tudok azóta sütni...

- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 dl tej
- 4 dl szóda
- csipet só
A lisztet mindig átszitálom, majd a szóda kivételével a többi hozzávalóval csomómentesre keverem. Ezután több részletben adagolva hozzáadom a szódát, s ha ezzel is jól elkevertem, 20 percre állni hagyom. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben a szokásos módon kisütöm.
Petim legjobban vaníliás krémtúróval töltve szereti, férjem a nagymama lekvárjára esküszik, én pedig a régi hagyományos kakaópor és porcukor keverékét imádom.
Jó étvágyat!
Petim legjobban vaníliás krémtúróval töltve szereti, férjem a nagymama lekvárjára esküszik, én pedig a régi hagyományos kakaópor és porcukor keverékét imádom.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Recept szerint még soha nem készítettem palacsintát, de ezt most kipróbálom!
Csongi: számítok majd a véleményedre :)
Juj, nagyon finomra sikerült a palacsinta. Ma mégegyszer meg kellett ismételnem a mutatványt. Ezentúl így készítem a palacsintát. Örök hála a receptér.
Csongi: Örülök!! Már ezért érdemes volt betenni! :)
Megjegyzés küldése