
Tegnapról maradt húslevesem, második fogásnak az általunk "szokásos" palacsintát terveztem. Már épp nekiálltam volna, eszembe jutott, hogy nincs itthon sem szóda, sem ásványvíz (mivel csak szénsavmentes vizet iszunk). Égi jel - gondoltam, - hogy végre kipróbáljak valami mást. Így felcsaptam a Palacsinták és gofrik című könyvemet, amely évek óta a polcomon áll. Egy édes palacsintatésztát választottam, amely a könyvben Csokoládés palacsinta néven szerepel (mert csokikrémmel töltik meg). Én joghurtosnak neveztem el :)
Egy kis változtatáson esett át a recept, mert eredetileg 2 darabhoz szól (!), 2 db tojással (!). Háromszorosára emeltem minden mennyiséget, a tojás maradt az eredeti, azaz 2db.

Ínyenc Petikém lekváros palacsintái
Hozzávalók:- 3 dl tej
- 6 ek joghurt (azaz 1 kis pohár)
- 2 tojás
- 3 tk porcukor
- 9 ek liszt (ahogy mértem ez nem egészen 17 dkg lett)

Én a sima csokisért vagyok oda :)
A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, majd hagytam egy kicsit (kb. 15 percet) pihenni. Kicsit sűrűbb tésztát kaptam a megszokottól, ezért amikor belemertem a serpenyőbe nem tartottam olyan közel a láng fölé, hogy szépen elterüljön forgatáskor. Minimálisan vastagabb palacsinták lettek, szám szerint 14 db. Nagyon könnyű, hiszen nincs benne olaj... és a cukor ellenére nem ragadt oda sütéskor :)
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
De jóóóó! Ki fogom próbálni!
Szuper! Végre valami más!! :))) Kipróbálandó!
Kedves JD!
Szeretem nézegetni a blogodat, nagyon jó receptjeid vannak. Szeretnélek megajándékozni valamivel, kérlek látogassál el a blogomba. üdvözlettel: Gizi
Szia, nézz be hozzám, kérlek :)
Megjegyzés küldése