Tegnap a zöldségesnél gyönyörű zöldbabok kiabáltak utánam, hogy vigyem haza őket. Így egy főzelékre való adag a kosaramban landolt...
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg vajbab
- kis fej vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- liszt
- 1 ek olaj
- pici pirospaprika
- 2 dl tejföl
- petrezselyemzöld
Feltétnek fokhagymás csirkemellfilét készítettem. - Pár éve felfedeztem egy kedves kis szárnyasboltot, ahol csirkemell belsőfilét is árulnak. Én addig ezzel nem találkoztam, így újdonság volt számomra. Megnyerő újdonság, mert 500-600 Ft-tal olcsóbb kilója, mint a "nagy" csirkemellfilének. Én nagyon szeretem, mert mérete pont ideális számunkra, szinte nem kell hozzányúlni előkészítéskor... - Szóval ma ilyen belső mellfilé volt az alapanyagom. Enyhén fűszereztem, kicsit fedő alatt, majd anélkül sütöttem, és az utolsó percben zúzott fokhagymával megkentem.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
És milyen nyelven kiabálnak a zöldbabok? Tudnak magyarul?? :)
Age, kedves! Ezek tudtak :))
Megjegyzés küldése