Gyermekkorom egyik kedvence (persze a húsleves után szigorúan!!!)... ahogyan nagyanyám csinálta. Igyekszem én is olyan finomat készíteni, de néha úgy érzem, nekem sohasem lesz olyan, mint az övé volt. Nagyon egyszerű :)
Hozzávalók:
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 ek olaj
- 2 ek liszt
- kb. 7 dl tej
- ízlés szerint cukor, só, fehér őrölt bors
A sárgarépát karikára vágom, majd az olajon kicsit megdinsztelem. Párolom, s ha már puha, a liszttel összekevert tejjel felengedem és felfőzöm. Minimálisan ízesítem.
Feltétnek fokhagymás hirtelen sültet vagy a képen látható aprópecsenyét készítek.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Én ugyan még életemben nem főztem sőt nem is ettem répafőzeléket de a 7dl nem elírás? Vagy csak nekem tűnik soknak?
Itt voltam nálad,nagyon gusztákat főzől.ha van időd,nézz be hozzám.
Linbo: :) először nekem is annak tűnt, 5 decivel csináltam, de aztán szépen hozzátettem a többit :))
Töki: köszi a meghívást :) Megyek!
Megjegyzés küldése