2009. március 25.

Rántott parízer

Aki bármilyen okból elutasítja a Párizsit, ne is olvassa tovább...
Gyerekkoromban Anyukám gyakran készítette, szerettük... gyors, finom és olcsó ebéd kerekedett belőle. Magam is szoktam, a gyerekeim imádják krumplipürével körítve.
Anyu annak idején egészben hagyta a szeletet, de bevágta, mert sütés közben felpúposodik. Én ketté szoktam vágni a szeleteket, így félköröket gyártok :)


30-35 dkg -ot szoktam venni egyben, ezt szeletelem fel, kb. 14-16 "félkör" jön ki belőle.

3 megjegyzés:

Lektűr-attitűd írta...

húúú.


régen írtam, de friss ma is mint a tegnap vágott csirke:
A rántott párizsi
http://gasztrogiccs.blogter.hu/54478/a_rantott_parizsi

brü írta...

milyen vastagra szeleteled?

JD írta...

Hannibal: kinek ez, kinek az... Elolvastam, jó kis írás... de ettől még ugyanúgy fogom szeretni, ahogy eddig. Ez van.

Brü: Van, aki vastagabbra szokta, de az én szeleteim fél és 1 centi között van valahol... :)