2010. május 16.

Petrezselymes újkrumpli


... számomra a köretek királya... egyszerűen imádom. Héjastól, lekapargatva, egészben, félben, akárhogy :)
Gyerekkoromban Anya gyakran készítette, szerencsére a Srácaim is szeretik, így újkrumpli-szezonban én is sokszor teszem az asztalra. Tepsiben sütöm, először alufólia alatt, majd puhulás után anélkül, hadd piruljon. Sózom, petrezselyemlevelet szórok rá. Ebéd után pedig általában megy a verseny az odasült falatokért... :)
Ma sajtos grillezett pulykamellfilé és tejfölös uborkasaláta mellé kínáltam... fejedelmi volt :)

3 megjegyzés:

Kata írta...

Nálam is ez a király! Múlt vasárnap rántott csirke és uborkasaláta mellé volt, héjastól...nem maradta egy szem sem belőle...

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Sütőben még nem sütöttem, de köszi az ötletet kifogom próbálni. Ma nálunk is ez volt a köret, csak megfőzve és pirított petrezselyemmel megszórva.

L.Krisztina írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz ez a köretek királya !!! És a jó kis ecetes-tejfölős-fokhagymás uborkasalátával:)))))))))))