A lecsó balkán eredetű étel, de Európában szinte mindenhol, minden változatban ismert. Szerbiában Gyuvecs, darált hússal rétegezve, Franciaországban Ratatouille: padlizsánnal, kakukkfűvel. Lengyelországban Leczo, cukkinis, fokhagymás, chilipaprikás. Németországban Letscho általában hússal, Baszkföldön pedig Piperad: sok tojással és fokhagymával. Olaszországban Peperonata, a szegények lecsója - zellerrel és répával. Törökországban Menemen: a zöldségeket apróra vágják és a tetején tükörtojással tálalják.
A forrás szerint 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom és 4 rész paprika a fő összetevők. És egy csomó minden, amivel megbolondítjuk. :) Én kicsit több paradicsommal szoktam, baconszalonnával és számunkra elmaradhatatlan a végén a tojás :)
A forrás szerint 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom és 4 rész paprika a fő összetevők. És egy csomó minden, amivel megbolondítjuk. :) Én kicsit több paradicsommal szoktam, baconszalonnával és számunkra elmaradhatatlan a végén a tojás :)
Kalória ide vagy oda... isteni volt friss, ropogós fehérkenyérrel :-)
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Mi is tojással szeretjük.
Megjegyzés küldése