Amikor főiskolás voltam, vettem magamnak egy szakácskönyvet (címe: Szakácskönyv kétbalkezeseknek :)))). Abból tanultam ezt a receptet, mert anyukám soha nem csinált nokedlit.
Hozzávalók:
- személyenként 10-12 dkg liszt és 1 tojás (DE: fél kg liszthez elég a 3 tojás!)
- kevés víz, só
Én általában 40 dkg lisztből és 3 tojásból készítem. Az átszitált lisztbe ütöm a tojásokat, megsózom és apránként annyi vizet öntök hozzá, hogy lágy massza legyen belőle. Nokedliszaggatóval lobogó vízbe szaggatom, csak addig forralom, amíg a tészta feljön a víz tetejére. Leszűröm, majd a végén pár csepp olajjal keverem össze, így tálalásig nem ragad össze a tészta.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése