2008. augusztus 2.

Piskótatekercs

Én az anyósomtól tanultam meg piskótát sütni, nekem az a megszokott. Ő nem külön veri fel a fehérjét, majd a végén óvatosan keveri bele a tésztába, hanem rögtön cukorral felveri, és kevésbé durván keveri bele a többi hozzávalót. Úgy, ahogy a Gyümölcstorta receptnél olvasható. Azzal a különbséggel, hogy a piskótatekercshez 8 a varázsszám, csak lisztből teszek bele egy kicsit kevesebbet, hogy lágyabb legyen. Amikor kiveszem a kész tésztát a sütőből, konyharuhára teszem és feltekerem, így hagyom kihűlni. Ezután lekvárral megtöltöm és máris kész apánk egyik kedvence :) (A tejszínhab elmaradhatatlan róla, melyet szigorúan még a nagymama habszifonjával készítünk! :))

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések: