2008. december 21.

Paradicsomleves

Kitört a szünet, előtérbe kerülnek Petikém kedvencei. Tegnapra a paradicsomlevest választotta nem kis örömömre, mert azt én is imádom :)
Mivel a panelban nincs spájz, így eltett paradicsompürém sincs. De mióta az alattunk lévő kisboltban lehet kapni Aranyfácán sűrített paradicsomot, annyira nem is bánom. Szigorúan csak ebből főzök paradicsomlevest. A többi fajtából is próbálkoztam anno, de azt csak lé-nek lehetett nevezni... messze volt a levestől.

Hozzávalók:
  • 150 g Aranyfácán sűrített paradicsom
  • kb. 1 l víz
  • 1 ek olaj
  • 1 kk oregano
  • kis bors
  • pirospaprika
  • csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szár zellerzöld
  • 2 ek cukor
A paradicsompürét felengedem egy tálban a vízzel, csomómentesre keverem. Az evőkanál olajat felhevítem, majd félrehúzva beleteszem az oreganot, borsot, pirospaprikát, és visszatéve a tűzre rögtön felengedem a paradicsomlével. Csipetnyit megsózom, beleteszem a hagymát és a zellerzöldet. Fedő alatt főzöm, amíg a hagyma meg nem puhul. Ezután kiveszem a zellerzölddel együtt, és eperlevelet főzök bele. Végül, amikor már megfőtt a tészta, leveszem a tűzről és megcukrozom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: