2009. január 27.

Babgulyás

Múltkor láttam alchrinál, nagyon megkívántam. Ma ezt főztem ebédre (hasonlóképpen, mint ő)... s ahogy elnézem, holnap is ez lesz délben az asztalon :)))


Hozzávalók:
  • füstölt oldalas (1 borda)
  • 35-40 dkg vörösbab
  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 gerezd zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • babérlevél, só, bors, pirospaprika
  • fél zöldpaprika
  • 1 kisebb paradicsom
A kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát pár percig dinsztelem, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a babot és a füstölt húst és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ekkor fűszerezem is. Ha félig megpuhult, hozzáadom a kockára vágott sertéshúst a karikára vágott répával és a többi zöldséggel együtt. Készre főzöm, majd a végén nokedlit szaggatok bele.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: