A mai napom nagy része sütéssel-főzéssel telt. Enyémférj szerint minden istenien sikerült, kitettem magamért. Minden nagyképűség nélkül tényleg finom lett minden, ráadásul olyanokat főztem-sütöttem amit még soha. De mindent szép sorjában...
Tegnap még úgy terveztem, hogy gulyáslevest főzök, utána vagy palacsintát vagy gofrit sütök. Ám este 10-kor (mert én a nagyobb bevásárlásokat ilyenkor végzem), nem kaptam sertéscombot, így a multi közepén ácsorogva átkreáltam a menüt. Nagyon szép barna csiperkét kaptam, amelyből készült a leves és a palacsinta helyett húsos főétel került az asztalra.
Gombalevest még soha nem főztem, magam sem tudom, miért, pedig szeretjük... étteremben sokszor eszünk. Természetesen némi "miner-kutatás"-t végeztem, majd összedobtam, az "én gombalevesemet", amely olyan jól sikerült, hogy Jovi azt mondta, finomabb, mint abban az étteremben, ahová kimondottan a gombalevesért járunk. Íme:
Hozzávalók:
Jó étvágyat!
Tegnap még úgy terveztem, hogy gulyáslevest főzök, utána vagy palacsintát vagy gofrit sütök. Ám este 10-kor (mert én a nagyobb bevásárlásokat ilyenkor végzem), nem kaptam sertéscombot, így a multi közepén ácsorogva átkreáltam a menüt. Nagyon szép barna csiperkét kaptam, amelyből készült a leves és a palacsinta helyett húsos főétel került az asztalra.
Gombalevest még soha nem főztem, magam sem tudom, miért, pedig szeretjük... étteremben sokszor eszünk. Természetesen némi "miner-kutatás"-t végeztem, majd összedobtam, az "én gombalevesemet", amely olyan jól sikerült, hogy Jovi azt mondta, finomabb, mint abban az étteremben, ahová kimondottan a gombalevesért járunk. Íme:
Hozzávalók:
- 30-35 dkg barna csiperke gomba
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fél zöldpaprika
- 1 kis fej paradicsom
- 1 nagy póréhagymának kb. a harmada
- 1 duci fokhagyma gerezd
- 1,5 l alaplé
- só, bors, pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése