2009. február 1.

Húsgombócleves

Egyik kedvencünk, még anyukámtól tanultam.

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:
  • 30-40 dkg darált hús (lapockából)
  • 1 tojás
  • rizs
  • vegeta, só, bors, pirospaprika ízlés és szokás szerint
A leveshez:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 leveskocka, vegeta
  • bors
  • pirospaprika
Felteszek 1 liter vizet, majd ha forr beledobok egy leveskockát. Ebbe teszem a gombócokat, amelyeket egy teáskanál segítségével alkotok. Amíg így főnek a gombóckáim, felteszem kevés olajon a karikára vágott répát a többi zöldséggel együtt, 5-10 percig dinsztelem. Ezután ráöntöm a gombócos lábos tartalmát a zöldségesre, majd felengedem még a szükséges mennyiségű vízzel, fűszerezem, és hagyom főni. Ha kell, még ízesítek rajta, végül durvára vágott petrezselyemzölddel megszórom. Cérnametéltet főztem bele, mert Enyémférj ezzel kedveli.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: