Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 30-40 dkg darált hús (lapockából)
- 1 tojás
- rizs
- vegeta, só, bors, pirospaprika ízlés és szokás szerint
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 leveskocka, vegeta
- bors
- pirospaprika
Felteszek 1 liter vizet, majd ha forr beledobok egy leveskockát. Ebbe teszem a gombócokat, amelyeket egy teáskanál segítségével alkotok. Amíg így főnek a gombóckáim, felteszem kevés olajon a karikára vágott répát a többi zöldséggel együtt, 5-10 percig dinsztelem. Ezután ráöntöm a gombócos lábos tartalmát a zöldségesre, majd felengedem még a szükséges mennyiségű vízzel, fűszerezem, és hagyom főni. Ha kell, még ízesítek rajta, végül durvára vágott petrezselyemzölddel megszórom. Cérnametéltet főztem bele, mert Enyémférj ezzel kedveli.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése