2009. február 26.

Az igazi...

...legalábbis Enyémférjnek ez az igazi. A klasszikus olajos-tojássárgás majonézes krumplisaláta. Ha tehetem, én tartárosan oldom meg a majonézes salátákat, de néha kedvezek a ház Urának :) Ma így tettem, ő pedig nagyon örült neki.


Hozzávalók:
  • kb. 80 dkg-1 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl olaj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, felkarikázom és hagyom kihűlni. A lilahagymát hajszálvékonyra felszeletelem, majd enyhén besózom. A két tojás sárgáját robotgéppel jól felverem és apránként hozzáadom az olajat - nagyon-nagyon-nagyon jól kikeverem. Ha ez megvan, hozzáadom a tejfölt és a többi hozzávalót, simára kikeverem. A végén óvatosan belekeverem a hagymát és a krumplit és mehet a hűtőbe. (Húúú... mennyit kevertem :))))
Ma rántott csirkemellfilé köreteként szolgált :)

4 megjegyzés:

trinity írta...

Lehet, hogy újra meg kellene barátkoznom a nyers tojással? Mert így az igazi!!!

JD írta...

Trinity: lehet :)))

csongi írta...

Én már meg sem tudom mondani mikor vettem boltban majonézt, mindig itthon készítem frissen.

JD írta...

Csongi: én meg "tartárpárti" vagyok (a főtt tojássárgás-féle)... mindig azt készítem rántott cuccok mellé. Bolti majonéz csak vésztartalékként van a hűtőmben :)