2009. február 20.

Fasírt petrezselymes burgonyával

Ez volt a mai második fogás, amit az asztalra tettem. Nagyon régen készítettem már, pedig mindannyian szeretjük.


Hozzávalók:
  • kb. 40 dkg darált sertéshús (sovány)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 tejben áztatott zsemle
  • só, bors, pirospaprika, fűszerek ízlés szerint
A hozzávalókat összegyúrom, majd kb. tenyérnyi lapos pogácsákat formázok belőlük. Zsemlemorzsában megforgatom és olajban kisütöm.
Szoktam beletenni apró kockára vágott paprikát vagy petrezselyemzöldet, stb.... most kimaradtak.
Vajon megfuttattam egy kicsit a petrezselyemzöldet, majd az előzőleg héjában főtt burgonyákat, - melyet kockára vágtam - átforgattam benne.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: