2009. február 20.

Zöldborsóleves

Minden adott volt ahhoz, hogy elkészítsem ezt a levest. Nagyon jól sikerült... minden egyes kanálnál a tavaszt éreztem a számban. Jajjj, de várom már!


Hozzávalók:
  • kb. 20 dkg zöldborsó (most mirelit)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • negyed zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • petrezselyemzöld
  • só, bors, pirospaprika, vegeta
A szokásos módon készítettem. A karikára vágott répát és a zöldborsót pár ek olajon dinszteltem, majd hozzáadtam a többi zöldséget, fűszereztem, és felengedtem a szükséges mennyiségű vízzel. Amikor megfőtt, mini-daragaluskát szaggattam bele és durvára vágott petrezselyemzölddel megszórtam.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

csongi írta...

Én is imádom a zöldborsó levest, de én kaporral.