... és elkészítettem én is a Limara által közölt Dán vajas tésztát. Több oldalon találkoztam már vele, max és Km kiflijei is csak motiváltak :). Nem bírtam várni... annak ellenére megcsináltam, hogy nem volt, csak finomlisztem. Gondolom a kenyérliszttől kicsit "keményebb" a tésztája, de mindenkit biztosíthatok, finomlisztből is remekül sikerült :)
Hozzávalók:
- 60 ml melegvíz
- 125 ml tej
- 1 nagy tojás
- 350 g kenyérliszt
- 7 g porélesztő
- 1 tk só
- 25 g cukor
- 250 g hideg vaj
Ezután hozzáöntöttem a tojásos folyadékot és spatulával átforgattam. Limara tanácsa szerint eljárva: nem dolgoztam agyon a tésztát, hogy a vajdarabkák megmaradjanak. Az eredmény egy ragacsos massza lett, amelyről nehezen képzeltem el, hogy szép kiflijeim lesznek belőle... de látva Limaránál, hogy az övé is hasonló, tudtam aludni éjjel :))) Ahogy a tésztám is jót pihent... egészen reggelig.
Ekkor nyújtottam, 3-szor hajtogattam, majd visszatettem ismét hűlni. Egy utolsó nyújtás után háromszögekre vágtam, majd házi baracklekvárral megtöltöttem és feltekertem.
1 órát még kelesztettem a kifliket, amelyeket sütés előtt tojással megkentem. 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöttem.
A mennyiségből ma 16 db kifli készült, legközelebb - mert biztosan megsütöm még sokszor - egy hangyányit kisebbeket csinálok.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
nagyon szépek lettek! :) Épp azon töröm a fejem, holnap ezt vigyek az ovis találkozóra vagy egy krokodil kenyeret süssek! :))
Jajj de jó, hogy megint rendszeresen itt vagy!!!
Szépek a kiflik, gratulálok!!!
Kukucs hozzám :)
Nagyon fincsinek néznek ki a kiflik, de ügyi vagy!
Váááá!
Istenien néznek ki ezek a kiflik!!!
Látszik rajtuk, hogy nagyon finomak lehetnek:-)
Megjegyzés küldése