2009. június 24.

Teljes kiőrlésű lángos

Már volt egy hullámom pár hónapja, amikor többször nyúltam teljes kiőrlésű liszthez... aztán szinte ismét csak sima finomliszttel főztem/sütöttem. Pár napja ismét vettem több fajta teljes kiőrlésű lisztet abból a szándékból, hogy változtassak a berögzült finomliszttel való főzésen.
Petikém nagyon szereti a lángost, többször megmutattam már itt is :) Nemrég utánanéztem, milyen lángosreceptek vannak még - szinte végtelen számút találtam...
Rögtön megakadt a szemem a Teljes kiőrlésű lángos receptjén, amely elkészítése nem is váratott sokat magára.


Hozzávalók:
  • fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt - én ma 30 dkg tk. rozslisztet és 20 dkg finomlisztet használtam, így csak részben felel meg a címben szereplő jelzőnek
  • 1 cs instant élesztő
  • 1 kk só
  • 4 dl langyos víz
Igazán nem nehéz elkészíteni :)) A hozzávalókat elkevertem, gyúrtam egy picit, majd a ragacsos tésztát fél óráig hagytam kelni. Olajos kézzel szaggattam és nyújtottam, majd bő forró olajban mindkét felét aranybarnára sütöttem.
Kicsit tartottam Petikém hogyan fogadja, de az "Ennek miért van más színe, mint eddig?" kérdésén túl már falatozott is :) (A képen az ő adagja látható tejfölösen, sóval és fokhagyma-granulátummal megszórva.)
Kellemesen csalódtam, nagyon finomra sikerült.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Bátor vagy, de aki mer, az nyer:))

Andrea írta...

Jaj de jól néz ki!!! Most úgy megennék egyet (vagy kettőt) :))).

JD írta...

Trinity: bátorságom csak 60 %-os volt, ilyen arányban mertem tk lisztet használni :))

@ndre@: a srácok vacsorára is ezt kérték... ezek szerint tényleg nem rossz :)