2009. június 30.

Töltött paprika

Pár napja Linborival a chat-en beszélgettünk a töltött paprikáról. Mindketten aznap azt szeretettünk volna főzni, de ilyen-olyan okok miatt egyikünknek sem jött össze. Tegnap előtt ő meg is főzte a várva-várt finomságot (lásd: itt).
Bár nagyon szeretem, én még sohasem csináltam. Ma úgy éreztem itt az alkalom. :)


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 dl rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 3 húsos paprika
  • sűrített paradicsom
Elkészítettem a tölteléket, majd a kicsumázott paprikákat lazán megtöltöttem., a többiből gombócokat formáztam. Felengedtem a sűrített paradicsomot vízzel, majd pár szál zellerzölddel feltettem főni. Amikor forrt, beletettem a paprikákat és a gombócokat, majd kb. 50 perc alatt félrecsapott fedő alatt puhára főztem. Ekkor kiszedtem óvatosan a gombócokat és a paprikákat, kidobtam a zellerzöldet, majd berántottam. 2-3 ek cukorral ízesítettem, visszahelyeztem a töltelékeket és még egyet rottyantottam az egészen.

Peti csak ennyit mondott, amikor meglátta az ebédnél: "Jaj, de jó Anya, ilyet az oviban is szoktunk enni és én nagyon szeretem." :)

7 megjegyzés:

trinity írta...

Én is így főzöm, csak a főtt paprikát nem szereti nálunk senki..De az íze miatt kell bele, úgy finom!!!

Névtelen írta...

Én az elején készítem a rántást, arra öntök paradicsompürét, majd paradicsomlét, amit felhigítok egy kis vízzel, így nem kell kiszedegetni menet közben a gombócokat. Mi is imádjuk. Én egész nyáron enném.

mandy tarragon írta...

szia
Nezz be hozzam, var egy kis meglepetes :)

linbori írta...

Én is a macera miatt kezdem a rántással.Így nem kell vacakolni a gombócok kiszedésével :)

JD írta...

Legközelebb én sem macerázok :))))

Age írta...

Ma ez volt a menünk (ma= 07.26)

Science Bloggers Association írta...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]