Duende blogjában találtam rá a receptre, amely segítségével isteni pizzát tettem ma az asztalra. Enyémférj csak ennyit mondott utána: még életemben nem ettem ilyen finom házi pizzát :) Hmmm.... kell ennél nagyobb dicséret? :) (Épphogy le tudtam fényképezni az utolsó szeletet mielőtt megette volna :)))
Hozzávalók:
A tésztához:
Mindent úgy tettem, ahogy duende leírta - a lisztet összekevertem a sóval, adtam hozzá olajat és hozzáöntöttem az előzőleg cukros, langyos vízben futtatott élesztőt. Jól kidolgoztam a tésztát, amely se nem lágy, se nem kemény :) A munkalapon, tál alatt kb. 40 percet kelesztettem, majd szépen kihúzkodtam, a szélét vastagabbra hagytam és sütőpapírra tettem. Mindeközben a sütőmet a legmagasabb hőmérsékletre (250 fokra) előmelegítettem a gáztepsivel együtt.
A pizzát a szósszal megkentem, majd kockára vágott sonkát, vékony szeletekre vágott póréhagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát tettem rá, melyeket reszelt sajttal borítottam be. A sütőben legalulra helyeztem a tepsit és kb. 12-14 percig sütöttem. Rácsra tettem egy kicsit hűlni és a szélét bekentem a javasolt fokhagymás olívaolajjal - isteni finom így :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 1 csapott tk cukor
- kb. 2 dl langyos víz
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 1 dl víz
- fűszerek (kakukkfű, oregánó, rozmaring, bazsalikom)
- 1/2 mk só
- 2 mk cukor
- 1 tk olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Mindent úgy tettem, ahogy duende leírta - a lisztet összekevertem a sóval, adtam hozzá olajat és hozzáöntöttem az előzőleg cukros, langyos vízben futtatott élesztőt. Jól kidolgoztam a tésztát, amely se nem lágy, se nem kemény :) A munkalapon, tál alatt kb. 40 percet kelesztettem, majd szépen kihúzkodtam, a szélét vastagabbra hagytam és sütőpapírra tettem. Mindeközben a sütőmet a legmagasabb hőmérsékletre (250 fokra) előmelegítettem a gáztepsivel együtt.
A pizzát a szósszal megkentem, majd kockára vágott sonkát, vékony szeletekre vágott póréhagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát tettem rá, melyeket reszelt sajttal borítottam be. A sütőben legalulra helyeztem a tepsit és kb. 12-14 percig sütöttem. Rácsra tettem egy kicsit hűlni és a szélét bekentem a javasolt fokhagymás olívaolajjal - isteni finom így :)
2 megjegyzés:
:)
Nagyon örülök hogy tetszett a recept és a végeredmény is! :)
Én is majd minden héten szoktam pizzát sütni.De én eddig linbori recepjét használtam,most kipróbálom ezt is.:)
Ui:én a szószba szoktam vöröshagymát reszelni.
Megjegyzés küldése