2010. január 16.

Pizza... a második

Duende blogjában találtam rá a receptre, amely segítségével isteni pizzát tettem ma az asztalra. Enyémférj csak ennyit mondott utána: még életemben nem ettem ilyen finom házi pizzát :) Hmmm.... kell ennél nagyobb dicséret? :) (Épphogy le tudtam fényképezni az utolsó szeletet mielőtt megette volna :)))


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek olaj
  • 1 csapott tk cukor
  • kb. 2 dl langyos víz
A szószhoz:
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • fűszerek (kakukkfű, oregánó, rozmaring, bazsalikom)
  • 1/2 mk só
  • 2 mk cukor
A pizza szélére:
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
+ feltét és reszelt sajt

Mindent úgy tettem, ahogy duende leírta - a lisztet összekevertem a sóval, adtam hozzá olajat és hozzáöntöttem az előzőleg cukros, langyos vízben futtatott élesztőt. Jól kidolgoztam a tésztát, amely se nem lágy, se nem kemény :) A munkalapon, tál alatt kb. 40 percet kelesztettem, majd szépen kihúzkodtam, a szélét vastagabbra hagytam és sütőpapírra tettem. Mindeközben a sütőmet a legmagasabb hőmérsékletre (250 fokra) előmelegítettem a gáztepsivel együtt.
A pizzát a szósszal megkentem, majd kockára vágott sonkát, vékony szeletekre vágott póréhagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát tettem rá, melyeket reszelt sajttal borítottam be. A sütőben legalulra helyeztem a tepsit és kb. 12-14 percig sütöttem. Rácsra tettem egy kicsit hűlni és a szélét bekentem a javasolt fokhagymás olívaolajjal - isteni finom így :)

2 megjegyzés:

duende írta...

:)

Nagyon örülök hogy tetszett a recept és a végeredmény is! :)

tökmagi írta...

Én is majd minden héten szoktam pizzát sütni.De én eddig linbori recepjét használtam,most kipróbálom ezt is.:)
Ui:én a szószba szoktam vöröshagymát reszelni.