2011. március 12.

Pörkölt pulykából


Egy átlagos étel, szerintem nagyon sokan hasonlóan főzik, mint én. Eddig nem fotóztam le, valahogy mindig elmaradt. Ma krumplifőzeléket készítettem ebédre. Enyémférj szerint a legjobb feltét hozzá a pulyka felsőcombfiléből készített pörkölt. Ez a húsfajta valóban omlós és lágy lesz... nem rágós, nem száraz, amikor megfőtt.


Hozzávalók:
  • 70 dkg felsőcombfilé (pulyka)
  • 2 fej hagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika, só, őrölt köménymag
A hagymát az aprítógépemmel jól elintézem, majd olajra teszem, s ha üvegesre párolódik, hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a felszeletelt paprikát a babérlevelekkel együtt.Kicsit párolom, majd pirospaprikát keverek bele, hozzáadom a kockára vágott húst, majd puhára főzöm. Közben sózom és egy kis csípős pirosaranyat teszek bele.

Nincsenek megjegyzések: