2012. február 16.

Farsangi békahad :)


Jaj, de megtetszett, amikor megláttam Homoktortánál ezeket a farsangi csodákat! Egy csomó minden közbeszólt, hogy nem követtem mindent, ahogy ő írja - de kétségtelen: az Ő oldala ihletett meg :)
Ahogy Gabi, én is Tücsökbogár csokis muffinját választottam (ici-pici változtatással) alapnak. Nagyon bejött! Finom és omlós... ráadásul az én örömömre csupa csoki :)

Csokis muffin
10 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
csipet só
15-20 dkg étcsoki apró darabokra vágva


A vajat a tojásokkal és a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevertem. A száraz anyagokat külön összekevertem, majd a tejjel felváltva a vajas masszához kevertem... és csak kevertem, kevertem :))) (Kicsit sok a szóismétlés :))) A kész masszát 5cm x 2,5 cm-es muffinpapír híján bonbonos kapszlikba tettem és 175 fokon 12-15 perc alatt megsütöttem.
A tetejére időhiány és a kis mennyiség miatt a készen kapható nyújtható cukormázat és dekortollat használtam (mindkettő Dr. Oetker), előbbit folyékony színezővel színeztem. A kiszaggatott korongokat olvasztott étbevonóval ragasztottam a sütikre.




6 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jópofák lettek! Ahogy megláttam a vidám zöld színt, muszáj volt megnéznem közelebbről is őket! :-) Szép a blogod, gratulálok hozzá!

JD írta...

Köszönöm :)

Belly írta...

Aranyosak.

Adél (Afraa) írta...

Jajj, de cukik! Kicsi lányom azonnal felkiáltott, h "bekekeeee" :DD

Tücsök Bogár írta...

Nagyon édesek a békák! Nem akarod elküldeni őket Gesztenyének a SAD 4-re? Igazán ott a helye a többi tündértorta között!

JD írta...

Kedves TücsökBogár!

Köszönöm az ötletet, elküldtem :)