2012. március 12.

Túrógombóc

Sokszor elkészítettem már, a dokumentálása valahogy mindig elmaradt. (Mire hozzáfogtam volna a fotózáshoz, kis családom mindig felfalta a gombócokat:))
Számomra ez a bevált recept néhány kis különbséggel.


50 dkg túró
2 tojás
9 ek búzadara
1 csipet só

pirított zsemlemorzsa
tejföl
porcukor

A túrót villával összetöröm, hozzáadom a 9 ek búzadarát és a 2 tojás sárgáját. Megszórom csipet sóval. Összekeverem, majd az előzőleg külön felvert 2 tojás fehérjét hozzáforgatom. Ezt a masszát beteszem pihenni a hűtőbe fél / egy órára. Forrásban lévő vízben 10 percig főzöm az evőkanál mennyiségű masszából gyúrt gombócokat. Ezután mindegyiket pirított zsemlemorzsában megforgatom és tejföllel, porcukorral tálalom.

3 megjegyzés:

annalíz írta...

Köszi, ezt kipróbálom, mert nekem nem igen sikerült eddig. Vagy kemény,vagy szétesik...

JD írta...

Sok szerencsét :)

Angéla írta...

Kedves JD!
Ezúton szeretnélek meghívni Téged egy gasztro játékba.
Amennyiben van kedved hozzá, akkor kérlek nézz be hozzám, a játék részleteit a Húsvéti ajánlat bejegyzésemben találod.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!