2013. augusztus 26.

Lazacos tészta homármártással

Az elmúlt hetekben ismerkedtem meg a Hummerbutter-ral, azaz a homárvajjal. Meleg tejszínben, kis mennyiséget felolvasztva, fűszerezve, gyorsan, ízletes mártás, szósz készíthető. Én egy kis fej hagymát és pár gerezd fokhagymát is felhasználtam, hogy még ízletesebb legyen. A kísérlet jól sikerült, nagyon finom lett a vasárnapi második fogás.


Hozzávalók:
  •  2,5 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 tk homárvaj
  • só, bors
  • 40-50 dkg lazacfilé
  • halak fűszerkeverék
  • 25-30 dkg főtt tészta
A szószhoz feldaraboltam a hagymákat és kevés olajon dinszteltem. Erre öntöttem a tejszínt, majd amikor már forrt, beletettem néhány kanál homárvajat. Sóztam, borsoztam, majd félretettem. Ahogy hűl a szósz, sűrűsödik egy kicsit, de aki nem szereti könnyed folyósan, sűrítheti egy kis étkezési keményítővel. Én nem tartottam fontosnak.
Eközben feltettem a tésztát főni, és külön a kockára vágott lazacfilét egy serpenyőben 1 ek olajon átsütöttem. Hipp-hopp megvan, a lazac nagyon hamar átsül. Amint kifehéredik, már jó is :) Nagyon kevés fűszerkeveréket használtam, annyira jellegzetes, zamatos, hogy nem szabad agyonízesíteni. (Szerintem...) Amikor elkészült, összeöntöttem a szósszal és már készen is volt  :)

Nincsenek megjegyzések: