Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 20 dkg margarin/vaj
- 2 tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- annyi tejföl, hogy összeálljon
- csipet só
- reszelt alma
A hozzávalókat összegyúrom, majd 2 cipóba osztom. Lisztezett deszkán az egyiket kinyújtom, majd a kivajazott tepsire teszem. Megszórom a fahéjjal elkevert reszelt almával, majd kb. 4 ek. cukorral meghintem. Ezután ráfektetem a másik kinyújtott lapot. Megkenem tojással, majd villával megszurkálom, hogy távozhasson a gőz. Sütés előtt 20 percig hideg helyen pihentetem. 200 fokon szép aranyra sütöm.
Megjegyzés: elővigyázatosságból az alma alá és tetejére szórok egy kis zsemlemorzsát is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése