2008. augusztus 1.

Bukta

Ezt a receptet anno a tupper kelesztőtálam mellé kaptam. Akkor kipróbáltam, s azóta is így csinálom. (Bár meg kell jegyeznem, én mindig többször visszazárom a kelesztőtál tetejét, hadd keljen szépen az a tészta :DDD)
Levesek mellé fél adagot szoktam készíteni, ez kb.12-14 db.

Hozzávalók:
  • 6 dl tej (kb. 60 fokos :))
  • 6 kg élesztő helyett elég csak 6 dkg :))
  • 3 tojássárgája
  • 1 kg liszt
  • 1 kk só
  • 4 ek olvasztott margarin
  • 2-3 ek porcukor
A tejbe belemorzsolom az élesztőt, rászórom a cukrot, felfuttatom egy kicsit, majd hozzáadom a margarint és a tojást. Összekeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sót, jól átgyúrom. A megkelt tésztát kinyújtom, majd négyzetekre vágom és tetszőleges töltelékkel (általában házi baracklekvárral) megtöltöm. A megtöltött buktákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezem, majd egymástól elválasztva olvasztott margarinnal megkenem. Sütés előtt még 5 percig pihentetem. Tálalás előtt porcukorral hintem.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugye a 6 kg élesztő csak elírás?
Hát persze.. :o)

JD írta...

Tényleg :))) javítom, köszi :)