Többször előfordult már velem, hogy a húslevesemből másnapra is maradt egy adag, de csak a lé, zöldségek, hús nem. Sokszor ilyenkor friss zöldséget főzök bele, egy kis májgombóccal vagy más levesbetétekkel, de egyik nap kerestem egy olyan receptet, amelyhez fel tudtam használni. Ezt találtam:Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dl húsleves
- 3 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- petrezselyemzöld
- só, bors
A krumplit kockára vágva 20 perc alatt 1 l vízben megfőzöm, majd a liszt és a hideg tej együtteséből gyorsan kevergetve behabarom. Összetöröm a krumplit (én mixerrel szoktam), majd felöntöm a levessel, sózom, borsozom. Egy üvegtálban kikeverem a vajat a tojássárgájával, majd ráöntöm a forró levest. Végül petrezselyemmel díszítem.
Az elkészítési idő kb. 35-40 perc, isteni finomra sikerült!
Mi a krémleveseket általában reszelt sajttal és levesgyönggyel fogyasztjuk, ez látszik a képen is. Petim imádja :)
Jó étvágyat!
Az elkészítési idő kb. 35-40 perc, isteni finomra sikerült!
Mi a krémleveseket általában reszelt sajttal és levesgyönggyel fogyasztjuk, ez látszik a képen is. Petim imádja :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése