Családom minden tagja imádja a leveseket, nagyon kevés alkalommal nincs az asztalunkon. Mára ezt a könnyen elkészíthető, könnyed levest választottam.
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika, bors, vegeta
A karikára vágott sárgarépát és petrezselymet ráteszem az olajra, kicsit zsírjára sütöm, hozzáteszem a többi hozzávalót is, majd pár perc múlva felengedem vízzel. Pirospaprikával, borssal megszórom, majd fedő alatt főzöm. A főzés félidejében ízesítem vegetával, s amikor a zöldségek megpuhultak, mokkáskanállal beleszaggatom a daragaluskát. A legvégén durvára vágott petrezselyemzöldet szórok bele.
Daragaluska:
Többféleképpen próbáltam már... volt, hogy a fehérjét külön vertem fel és forgattam bele, egy másik recept szerint késhegynyi sütőport tettem hozzá, hogy puha legyen. Mióta a fent leírtak szerint csinálom, még mindig sikerült :)
Jó étvágyat!
Daragaluska:
- 1 tojás
- kb. 5 ek búzadara
- só, bors
Többféleképpen próbáltam már... volt, hogy a fehérjét külön vertem fel és forgattam bele, egy másik recept szerint késhegynyi sütőport tettem hozzá, hogy puha legyen. Mióta a fent leírtak szerint csinálom, még mindig sikerült :)
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Szia JD!
Gondoltam megköszönöm neked ezt a zseniálisan könnyű és szuper fincsi receptet, miután már sokadszorra készítettem el és mindig nagyin jól sikerül! Még a válogatós lányom is megeszi!
Köszi!
Szia!
Köszönöm, kedves vagy ... és örülök :)
Megjegyzés küldése