2008. augusztus 13.

Daragaluska leves

Családom minden tagja imádja a leveseket, nagyon kevés alkalommal nincs az asztalunkon. Mára ezt a könnyen elkészíthető, könnyed levest választottam.

Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis paradicsom
  • 1 paprika
  • pirospaprika, bors, vegeta
A karikára vágott sárgarépát és petrezselymet ráteszem az olajra, kicsit zsírjára sütöm, hozzáteszem a többi hozzávalót is, majd pár perc múlva felengedem vízzel. Pirospaprikával, borssal megszórom, majd fedő alatt főzöm. A főzés félidejében ízesítem vegetával, s amikor a zöldségek megpuhultak, mokkáskanállal beleszaggatom a daragaluskát. A legvégén durvára vágott petrezselyemzöldet szórok bele.

Daragaluska:
  • 1 tojás
  • kb. 5 ek búzadara
  • só, bors
A tojást felverem, majd szép apránként hozzákeverem a búzadarát. Sóval, borssal ízesítem, és hagyom kb. negyed órát dagadni.
Többféleképpen próbáltam már... volt, hogy a fehérjét külön vertem fel és forgattam bele, egy másik recept szerint késhegynyi sütőport tettem hozzá, hogy puha legyen. Mióta a fent leírtak szerint csinálom, még mindig sikerült :)

Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia JD!

Gondoltam megköszönöm neked ezt a zseniálisan könnyű és szuper fincsi receptet, miután már sokadszorra készítettem el és mindig nagyin jól sikerül! Még a válogatós lányom is megeszi!

Köszi!

JD írta...

Szia!

Köszönöm, kedves vagy ... és örülök :)