2008. augusztus 12.

Paprikáskrumpli

Nálunk mindenki szereti :) S mivel ez is olyan kaja, amit sokan sokféleképpen készítünk, gondoltam, leírom az én "hogyanomat".

Hozzávalók:
  • kb. fél kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
  • pici olaj
  • őrölt fűszerkömyény, majoránna, pirospaprika, só, (vegeta)
  • zellerlevél, paprika, paradicsom
  • kolbász, virsli
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, és a zúzott fokhagymával dinsztelem egy kis olajban, majd hozzáadok egy kis fűszerköményt, majoránnát, sót, a pirospaprikát, a zellerlevelet, a paradicsomot és a paprikát feldarabolva, majd fedő alatt egy kis vízzel párolom kb. 10 percig. Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és felengedem annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Nem sokkal a főzés befejezése előtt hozzáadom a kolbászt, majd a virslit.

(A mai főztömnél nem kételkedhetett a férjem az iránta érzett szerelmemben:)))

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: