A család egyik nyári kedvencét írom le, nagyon szeretjük (Zacskós lángosnak is hívjuk.) A Balcsis nyaralást el sem tudjuk enélkül képzelni, de idén itthon is többször csináltam már.
- 1 kg liszt
- 3 tojás
- 1 élesztő (5 dkg)
- 1 ek só
- 3 kefír
A hozzávalókat összegyúrom, ha egy kicsit keménynek érzem, pár csepp tejjel lágyítom a tésztát (de tényleg csak PÁR cseppel). Kiolajozott zacskóba teszem úgy, hogy ne kapjon levegőt és mehet a hűtőbe. Én nem szoktam sem nyújtani, sem pohárral szaggatni, sütés előtt kanyarítok egy darabot belőle és kézzel formázom.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
és mennyi ideig áll a hűtőben sütés előtt?
Szia!
Akkor jó igazán, ha első alkalommal jó pár órát pihen a hűtőben. A maradék megy vissza a hűtőbe, s akár egy hétig felhasználható. Ilyenkor csak kiveszem, és már sütöm is.
Kipróbáltuk. Hibátlan! Egymás ujjait lenyaltuk volna, ha azok gazdái meg nem előznek minket...
Megjegyzés küldése