2008. augusztus 1.

Hetes lángos

A család egyik nyári kedvencét írom le, nagyon szeretjük (Zacskós lángosnak is hívjuk.) A Balcsis nyaralást el sem tudjuk enélkül képzelni, de idén itthon is többször csináltam már.

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 1 élesztő (5 dkg)
  • 1 ek só
  • 3 kefír
A hozzávalókat összegyúrom, ha egy kicsit keménynek érzem, pár csepp tejjel lágyítom a tésztát (de tényleg csak PÁR cseppel). Kiolajozott zacskóba teszem úgy, hogy ne kapjon levegőt és mehet a hűtőbe. Én nem szoktam sem nyújtani, sem pohárral szaggatni, sütés előtt kanyarítok egy darabot belőle és kézzel formázom.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

miniMálna írta...

és mennyi ideig áll a hűtőben sütés előtt?

JD írta...

Szia!
Akkor jó igazán, ha első alkalommal jó pár órát pihen a hűtőben. A maradék megy vissza a hűtőbe, s akár egy hétig felhasználható. Ilyenkor csak kiveszem, és már sütöm is.

vin írta...

Kipróbáltuk. Hibátlan! Egymás ujjait lenyaltuk volna, ha azok gazdái meg nem előznek minket...