2009. január 16.

Mai menü: Májgombócleves, krumplifőzelék pörkölttel

Ma gyors ebéd kellett, mert péntek lévén Petiért délben megyünk az oviba. Bajos egy kicsit a dolog, mert ilyenkor Tomi már alszik, és szeretem, ha Apa friss ebédre jön haza. Vagyis olyan ételeket főzök ilyenkor, amelyek felmelegítve is finomak. (Mellesleg ma abból dolgoztunk, ami volt itthon.)

A képre nézve sokakban megfogalmazódhat: na... ez mirelit májgombóc. Igen, az... s bár imádom a saját készítésűt, ebből is van a mélyhűtőben, mert ezt is szeretjük. Egyébként maga a leves ugyanúgy készül, mint pl. a daragaluska-leves, csak májgombócot főzök bele a végén.


A krumplifőzelékhez a meghámozott burgonyákat kb. fél centis karikára vágom, és annyi vízben teszem fel főni, hogy éppen ellepje. Teszek 3-4 babérlevelet a vízbe, kb. 1 tk sót szórok bele, majd fedő alatt megfőzöm. Ha megpuhult a krumpli, 1 kis pohár tejföl és 1 ek liszt keverékével behabarom, belekeverek egy kis feketeborsot és egy kis pirospaprikát, rottyantok még egy utolsót rajta és kész is :)
A pörköltet a szokásos módon pulyka-felsőcombfiléből készítettem - Enyémférj ezt szereti a legjobban. :)
Cooking Dinner

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

dorajulia írta...

Na pedig felcsillant a szemem, mert én is szeretem a májgombóc levest, de saját májgombóccal csak egyszer próbálkoztam és katasztrófa lett, ízetlen, és az állaga sem igazi. Szóval ha van saját jó májgombóc recept, beírod nekem ide, egészen pontos mennyiségekkel? Ami alatt úgyis értem, hogy nem fűszerezés ízlés szerint, hanem x kiskanál só, bors, majoranna, unikornisszarvpor, stb...