2009. január 30.

Mézes-mustáros csirke

Bevallom őszintén, egyszer évekkel ezelőtt kipróbáltuk Enyémférjjel az üveges mézes-mustáros szószt. Nem volt rossz, de annyira jó sem, hogy hű fogyasztói legyünk. Aztán az egyre aktívabb gasztroblogger-szörfözésemnek köszönhetően (no meg a konyhámban szerzett tapasztalataimnak) rájöttem, mekkora baromság volt akkor megvásárolni és mennyire egyszerűen elkészíthető friss alapanyagokból. A napokban az Ételek minden mennyiségben c. blogban is olvastam, az ötlet Aranyhaltól származik.


Hozzávalók:
  • kb. 1,5 csirkemellfilé
  • 1-1,5 ek méz
  • 1-1,5 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • bors, vegeta, szárított petrezselyemzöld, fokhagyma granulátum
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, majd kevés olajon pirítottam, és ekkor hozzáadtam a mézet. Kevés ideig karamellizáltam együtt, majd ráöntöttem az előzőleg elkészített szószt. (A tejszínt és a tejet összekevertem 1 ek liszttel, majd vegetával, fehérborssal, fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítettem.) Főztem még 5-6 percig, közben a mustárt is hozzáadtam. Nagyon finom lett. :)

Jó étvágyat!


6 megjegyzés:

Horasz írta...

Szia,

Regebben en speciel duhongtem egyet az uveges szoszokon. Nem reklamozni akarom magam, csak ramutatani, hogy mennyivel olcsobb es egyszerubb otthon csinalni. Kiszamoltam fillerre pontosan:)

http://horasz.blog.hu/2008/04/02/gasztro_darwin_dij_k_rr_mezes_mustaros_szosz_vs_hazi_mezes_mustaros_ragu

JD írta...

Szia Horasz!

Igen, olvastam, előzetes kutatásomban a te bejegyzésed is szerepelt :) Jót mulattam, mindamellett, hogy bólogattam egyfolytában :)

Üdv.

Lazac írta...

Kedves jd! Igazán nem kötözködni szertnék, de azt az ételt én készítettem. JB-vel valóban közös a blog, de a monogramunkkal jelezzük, hogy melyikünk készítette az ételt. Megtisztelnél, ha kijavítanád. Köszönöm szépen.

JD írta...

Kedves AH!
Elnézést, köszönöm, hogy szóltál :)

Névtelen írta...

Szia!!!

Megint itt. :) Egészen ideszokom. :)))
A rakott húsos rizst végül nem készítettem még el, de gondoltam, a mézes-mustárosnak nekiálltam. Mert én bizony eddig még csak üvegből meg zacsiból... :( De most felbátrodtam, erőt merítettem (innen), és ugyan kicsit másképp, de elkészült! Isteni finom lett! Annyira felbátorodtam, hogy ma teljesen önállóan főztem: brokkolis-csirkés tésztát. MÉgpedig úgy, hogy a lányom is ehesse: tejszín és társai helyett joghurttal. Nagyon finom lett! Nagyon büszke vagyok magamra! És alig várom, hogy újra főzzek valami finomat! Innen, tőled indultam! Köszi!!!!
Meri

JD írta...

Kedves Meri!

Nagyon örülök és biztos voltam benne, hogy menni fog. Nem olyan nehéz dolog ez, mint ahogy az ember elsőre elképzeli :)
Gratulálok, csak így tovább és gyere továbbra is, szívesen látlak! :)