2009. február 4.

Gofri

Tegnap ebédre krumplilevest és franciasalátát készítettem, hozzá pedig rántott szeletet. Mára maradt a levesből, így a szabadságát töltő Enyémférjjel úgy döntöttünk, összecsapunk mellé valami egyszerűt. Már pár hete beszéltünk róla, hogy a kelt gofri helyett kipróbálunk majd egy könnyebb, sütőporos változatot is, mert az élesztőset nem bírja az epéje (ill. már csak a vezetéke:))). Ekkor beugrott, hogy Giginél olvastam nemrég egy alapreceptet - ugye milyen jó az asszony a háznál? :))
Jobban bevált, mint az élesztős... biztosan megsütöm máskor is - bár bevallom, találtam másféle recepteket is, azokat is ki szeretném próbálni :)


Hozzávalók:
  • 8 dkg vaj / margarin
  • 6 dkg cukor (porcukor)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3,75 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
A szobahőmérsékletű puha vajat habosra kevertem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat. Amikor jól kikevertem, apránként és felváltva hozzáadtam a tejet és a lisztet, amelybe előzőleg belekevertem a sütőport. Szép hólyagos masszát kaptam. (Eredetileg rumaroma is szerepelt a receptben, de azt kihagytam, mert elfelejtettem :)) A kicsi Tupper merőkanalammal adagoltam a tésztát a felmelegített gofrisütőmbe, melyet az első sütés előtt vékonyan olajjal kikentem. 3-4 percig sütöttem, majd rácson pihentettem, amíg kihűlt.
Pudinggal, lekvárral és tejszínhabbal kínáltam.
(Enyémférj tálalt a fényképezéshez - úgy gondolta, csak porcukorral mutatjuk meg :))

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

szandra írta...

Én kelt gofrit még soha nem csináltam. Van olyan is?:D

Age írta...

Nekem is van egy gofri recim.

Csikos Martonne írta...

Szeretném megkapni, ha jó!