2009. február 10.

Grillezett csirkemellfilé kukoricával, sonkával

A hétvégét Otthon töltöttük Anyukáméknál, a tesómék is jöttek, nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos a távolságok miatt ritkán van egyben a család. Névnapomra közösen köszöntöttek fel, egy régóta áhított Philips asztali grillt kaptam. Nagyon örültem neki, a vasárnapi visszautazáskor Enyémférjjel inkább meg sem álltunk ebédelni, hogy amint hazaérünk, gyorsan ki is próbálhassuk. Akkor is csirkemellfilét és egy kis virslit grilleztünk, finom kiflivel és jó csípős almapaprikával fenséges estebédet varázsoltunk össz-vissz 15 perc alatt. (Apa kicsit elkapkodta a fényképezést - éhes volt:)))
Ma ismét elővettem az ajándékomat, mert gyors ebédet kellett kreálnom. Elsőszülöttem ugyanis megint beteg, a délelőtt nagy része az orvosnál telt el. Tegnap ennek tudatában a levest már megfőztem (erőt adó húslevest készítettem), csak "második" kellett.


A csirkemellfiléket fűszereztem, majd az asztali grillen az előírt módon sütöttem. Amikor már majdnem készen volt, a tetejére sima és füstölt trappista sajt keverékét szórtam. A húsokat a legkisebb állásban melegen tartottam, miközben szépen ráolvadt a sajt. Közben egy konzervnyi kukoricát 1 ek vajon 2 szeletnyi kockára vágott sonkával enyhén megpirítottam és a hús köré tálaltam. Köretnek krumplipürét kínáltam.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Gelvia írta...

Szió! :) Először is BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!! Egy napon ünnepelsz a kisebbik lánykámmal :)

Én szinte minden másnap áldom annak az eszét, aki kitalálta az elektromos grillt, nálunk szinte már családtag :)

Szívesen olvasnám a másik blogodat is, ha nem titkos :) csak nem tudom ennek mi a módja :)

Látom tetszettek a színes félholdak, tényleg jó kis süti. Kisgyerekeknek csak ajánlani tudom :)