Gyors ebédet szerettem volna ma, mert ezer a dolgom... Így leves sem került az asztalra, ami nálunk nagyon ritka alkalom. EnyémFérj ennek tudatában rendelt " egy naaaagy tányér" zöldborsófőzeléket.
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg zöldborsó (mirelit)
- kb. 5-6 dl tej
- 1 ek vaj
- só, fehérbors, pirospaprika
- petrezselyemzöld
- liszt, étkezési keményítő
Vajon és kevés vízzel puhára pároltam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, majd felöntöttem a liszttel és az étkezési keményítővel elkevert tejjel és sűrűsödésig főztem. Enyhén pirospaprikával meghintettem, majd friss petrezselyemzölddel megszórtam.
Feltétként fűszeres-fokhagymás csirkemellfilét kínáltam.
Jó étvágyat!
Feltétként fűszeres-fokhagymás csirkemellfilét kínáltam.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
így még nem ettem.de héten kipróbálom.;))
Én csak így készítem :)
Megjegyzés küldése