2009. március 2.

Joghurtos palacsinta

Tegnapról maradt húslevesem, második fogásnak az általunk "szokásos" palacsintát terveztem. Már épp nekiálltam volna, eszembe jutott, hogy nincs itthon sem szóda, sem ásványvíz (mivel csak szénsavmentes vizet iszunk). Égi jel - gondoltam, - hogy végre kipróbáljak valami mást. Így felcsaptam a Palacsinták és gofrik című könyvemet, amely évek óta a polcomon áll. Egy édes palacsintatésztát választottam, amely a könyvben Csokoládés palacsinta néven szerepel (mert csokikrémmel töltik meg). Én joghurtosnak neveztem el :)
Egy kis változtatáson esett át a recept, mert eredetileg 2 darabhoz szól (!), 2 db tojással (!). Háromszorosára emeltem minden mennyiséget, a tojás maradt az eredeti, azaz 2db.

Ínyenc Petikém lekváros palacsintái

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 6 ek joghurt (azaz 1 kis pohár)
  • 2 tojás
  • 3 tk porcukor
  • 9 ek liszt (ahogy mértem ez nem egészen 17 dkg lett)
Én a sima csokisért vagyok oda :)

A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, majd hagytam egy kicsit (kb. 15 percet) pihenni. Kicsit sűrűbb tésztát kaptam a megszokottól, ezért amikor belemertem a serpenyőbe nem tartottam olyan közel a láng fölé, hogy szépen elterüljön forgatáskor. Minimálisan vastagabb palacsinták lettek, szám szerint 14 db. Nagyon könnyű, hiszen nincs benne olaj... és a cukor ellenére nem ragadt oda sütéskor :)

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Kata írta...

De jóóóó! Ki fogom próbálni!

Ancsika írta...

Szuper! Végre valami más!! :))) Kipróbálandó!

Gizi írta...

Kedves JD!
Szeretem nézegetni a blogodat, nagyon jó receptjeid vannak. Szeretnélek megajándékozni valamivel, kérlek látogassál el a blogomba. üdvözlettel: Gizi

Jutka írta...

Szia, nézz be hozzám, kérlek :)