2009. június 26.

Adós vagyok a titkaimmal

trinity és Csongi kért meg, hogy áruljak el 7 titkot magamról. Ahogy a többieket olvastam, nem is titkokat árultak el, inkább 7 fő jellemzőt írtak magukról, melyek által mi, olvasók jobban megismerhettük őket, közelebb kerültünk hozzájuk. Én sem a hétpecsétes titkaimat mondom most el Nektek :)
  1. Végzettségem szerint tanító és testnevelő tanár vagyok, 1999-ben végeztem, azóta a szakmában dolgozom. (A srácokkal 2-2 évet kihagytam, most megyek vissza szeptemberben.) Kislány koromtól kezdve tanító néni szerettem volna lenni, s bár a szakma, a megítélése, stb. rengeteget változott ezalatt a 10 év alatt is, mióta dolgozom, szeretem a munkámat. Nagyon érzékenyen érintenek a pedagógusokat ért általános megjegyzések - bár az is igaz, hogy sajnos van, amelyik helyénvaló.
  2. "Rend a lelke mindennek." Nagyon rendszerető (rendmániás - de nem múzeumi renben élő) ember vagyok, bár be kell ismernem, ahogy gyermekeim születtek, lejjebb adtam. :) (Apukámtól örököltem eme jellemvonásomat.) Ha lazítok, lustálkodom és rendetlenség van körülöttem, rettentően zavar, igazából képtelen vagyok jól érzeni magam.
  3. Talán ehhez kapcsolódóan tervező (bár ezen belül rugalmas) típus vagyok. Nagyon szeretem eltervezni a napomat, a nap végén lefekvéskor mindig lista készül a fejemben, mi lesz holnap. Néha rettentő nehezen viselem, ha a a számomra fontos programot felborítja valami, ugyanakkor imádom, amikor nincs semmi és hirtelenjött ötlet alapján mozdulunk ki... (Na ezt jól leírtam :)))
  4. Amikor kislány voltam, mindig úgy gondoltam, hogy 5 gyermekem lesz, ma már biztosan tudom, hogy ez nem valósul meg. Nagyon szeretnék egy harmadik gyerkőcöt 2-3 éven belül, remélem az életünk úgy alakul, hogy megadatik még egy csoda :) Mindig azt képzeltem, hogy lányom lesz, ehhez képest két fiam van :) Sokan mondják, "Kell még egy kislány!", de én azt sem bánnám, ha öcsike születne majd :)
  5. Szerelmes típus vagyok... a naív fajtából :) Azaz hiszek az örök szerelemben. Imádom a férjemet, ő is engem és ez így van jól - nagyon jól választottam :)
  6. Nagyon szeretek főzni, sütni - és enni is :)). Tinikoromban - bár Anyukám befogott minket egy-egy részletfeladatra - nem voltam aktív a konyhában, inkább sportoltam. Felnőttként, amikor már tanítottam és nyári szünet volt, távol a családtól, unatkoztam. Ekkor határoztam el, hogy megtanulok sütni. Vettem két képes gyönyörű süteményes könyvet és mindennap sütöttem valamit. A férjem (aki akkor még csak udvarolt) családja volt a zsűri. Mióta családom van, sokat fejlődtem, s a gasztronómia iránti szeretetem azóta lényegesen erősödött, mióta blogolni kezdtem.
  7. Nem szeretem a törtetést és a karrierizmust. Elvégeztem a kommunikáció szakot is, de már a televíziós gyakorlaton biztos voltam abban, hogy ezt a szakmát nem nekem. találták ki. Pedig a szakmai részét nagyon szerettem és a tanáraim tanácsolták a televíziós/rádiós munkát a hangom miatt... de képtelen vagyok más lábára taposni azért, hogy előnyökre tegyek szert vagy enyém legyen a munka.
Nem tudom, milyen kép alakult ki rólam ezek alapján, de tény, hogy ilyen vagyok.

7 megjegyzés:

brü írta...

Nekem eddig is szimpi voltál, ezután meg...:)A hangodra nagyon kivi lennék, amúgy tök kedvesnek gondolom :)

trinity írta...

No, most már a hangodra is nagyon kíváncsi lettem!:))
Aranyos tanító néni lehetsz, biztosan szeretnek a gyerkőcök!!!
A 3.-hoz pedig drukkolok!!!:))

Jade írta...

Nahat, a hangodra en is kivancsi vagyok, tippelek: mely es lagy zengesu? :)

JD írta...

Köszönöm... az 5 éves kommunikációs találkozónkon, amikor elmondtam, hogy maradtam a tanításnál, sokan csodálkoztak. Azt gondolták, hogy majd bemondóként hallanak rólam, volt aki biztosra vette, hogy szinkronizálok majd :))) De szerintem mióta "szakmailag" nem használom, visszafejlődött, semmi különös nincs benne :)

Unknown írta...

Én is azt hittem, hogy nekem csak lányaimnak lehetnek, aztán tessék..., de egyik srácomat sem cserélném el egy kislányra.
A hangodra én is nagyon kíváncsi lettem!

Reni írta...

Én ismerem a hangodat:))

JD írta...

Reni! Igaz, hogy semmi extra nincs benne? :)