... de hogy ne mindig ugyanolyat készítsek, kipróbáltam egy másik receptet a Mindmegette oldaláról. A liszt összetételében kicsit variáltam, fele-fele arányban teljes kiőrlésű rozslisztet is használtam. Az alábbiakban az én variációmat látjátok (csak fél adagot készítettem):
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej (1,5 %-os)
- 1 dl tejföl (12 %-os)
- 50 dkg liszt (tk. rozsliszt és sima)
- 1 tk só
A maradék tésztám kiolajozott zacskóban pihen a hűtőben.
Jó étvágyat!
Utólag néztem, hogy mennyire hasonlít a képem az előző lángoséhoz (bár az alátét nem ua.) ... de ez tényleg egy másik :))) Legközelebb erre jobban figyelek!
2 megjegyzés:
Az előzőnél is akartam írni, hogy épp jó így, hogy nem csak tk. lisztet teszel bele...
(Én a nagylányomnak próbáltam igaz, kenyeret sütni-kizárólag tk. lisztből-az olyan fujtós , tömör lett....)
trinity: Igazad van, én is így gondolom. És őszintén: nekem csak sima liszttel jobban csúszik /ízlik :)))
Megjegyzés küldése