A kenyérsütőgépem mellé természetesen az utóbbi napokban számos könyv, kellék és sütőforma került a kosaramba, hogy minél profibban kísérletezhessek :) Tegnap a Holló és Társa Kiadó Kenyérsütés c. könyvéből sütöttem. Leírom az eredeti receptet is, mert variáltam rajta egy kicsit...
Reggeli kenyér (750 g)
- 45 dkg búzaliszt (BL 80)
- 1 tk só
- 3 dkg puha vaj
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
Az én variációm - tk. rozsliszttel
Gyönyörű, puha bélzetű, isteni kenyeret kaptam... egy amolyan igazit :))
- 30 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 20 dkg tk. rozsliszt
- 3 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 2 ek barna cukor
- 2 dkg élesztő
- 1/2 mk aszkorbinsav
Gyönyörű, puha bélzetű, isteni kenyeret kaptam... egy amolyan igazit :))
4 megjegyzés:
küldtem neked emailbe könyveket.:)
Ez aztán tényleg kenyér lett, s kicsit meg is nyugodtam, mert amióta én is inkább a rozs felé hajlok, mindig csak sötét kenyerek kerülnek ki a sütőből. (én jobban kedvelném a szép világosakat, de hát a Törzsfőnök rendel - én meg végrehajtom) :))) recepted majdnem ugyanaz mint az enyém, de azért jól megjegyeztem. Gratulálok Neked. Szuper :))
Tökmagi, köszönöm a továbbiakat is, nagyon szuperek :)
Kedves Viki! Köszi a dicséretet, rám fér, még kezdőcske vagyok :) Azóta is sütöttem kenyeret, 5 perc után letakarom alufóliával és csak az utolsó 5 percben veszem le... így már nem ennyire sötét :)
Megjegyzés küldése