2010. március 15.

Reggeli kenyér

A hosszú hétvégére fehér kenyér sütését terveztem, hogy a srácok is megegyék. Ha egy kissé barna a kenyér, Petikém hozzá sem szagol... Itt már leírtam a receptet. Ettől csak annyiban tértem el, hogy BL 55-ös lisztet használtam és 50 dkg-ot... jaaaa és használtam egy csipet aszkorbinsavat is :))


A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tettem, dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Amikor végzett, jól átgyúrtam a tésztát, formáztam és a formában még 30 percig duplájára kelesztettem. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Nagyon ízlett mindenkinek, a Srácaim is jól bereggeliztek ma belőle :)

4 megjegyzés:

brü írta...

miért nem abban sütöd végig?

JD írta...

Brü, mert így a gép 2 órával kevesebbet megy, s mert szerintem szebb lesz így a kenyér :)

Gizi írta...

Gyönyörű szép lett a kenyered!!!!

JD írta...

Gizi, köszönöm :)