2010. április 18.

Banános kocka

Édes, egyszerűen és gyorsan elkészíthető... az egyik ideális desszert nálunk :)

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
A krémhez:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin
A tetejére:
  • 2 banán
  • 1 cs tortazselé por
  • 2-3 ek cukor
  • 2,5 dl víz
6 tojásos piskótát készítek a következő módon: szétválasztom a tojásokat és a fehérjét a 6 ek cukorral keményre verem. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a 6 ek liszt és a sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 20-25 perc alatt megsütöm (tűpróba). Amíg a tészta sül, elkészítem a pudingporból a krémet a szokásos módon, a végén keverem hozzá a margarint. Hűlés közben többször átkeverem.
Mikor kihűlt a tészta és a krém is, a tésztára egyenletesen rákenem. Elkészítem a zselét a csomagoláson leírt módon, majd a krémes tésztát beborítom a banánkarikákkal és leöntöm a zselével. Hűtőbe teszem dermedni.

5 megjegyzés:

L.Krisztina írta...

Nagyon szép! A banán a zselé miatt nem barnult meg? Banánt még nem mertem így torta tetejére rakni.

JD írta...

Kriszti: Köszi :) Én rendszeresen készítem banánnal a gyümölcstortát is, pl. http://jdkonyha.blogspot.com/2009/06/bananos-gyumolcstorta-iden-is.html ... közvetlenül zseléöntés előtt teszem fel a banánt.

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki, receptet mentettem!

kata írta...

én feltűröm készítem. meg mielőtt kihűlne feltűröm a sutit. kihűlés után a közepébe teszem egészben a banánt és köréje zselét. tetejére csokoládé öntetet. így mikor felvágom kerek lesz: közepén a banán, zselé, piskóta, és kívül az csokoládé.

Névtelen írta...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.