2010. május 15.

Kakaós csiga

Régóta nézegettem a kakaós csiga recepteket, mert régóta szerettem volna sütni, de valahogy mindig elmaradt. A választásom Fűszeres Eszter receptjére esett.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 4 kk cukor
  • 1 csipet só
  • 2 kk szárított élesztő
  • cukor + kakaó
  • 1,5 dl tej + 1,5 ek cukor
A hozzávalókat a megfelelő sorrendben beletettem a gépbe, amely dagasztott, kelesztett. Amikor végzett, átgyúrtam a tésztát, majd cukrozott kakaóval megszórtam és feltekertem. Kb. 2 cm-es szeletekre vágtam, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem, félidőben meglocsoltam a cukros tejjel.


Nagyon könnyű, finom péksütemény lett az eredmény, a Srácoknak is ízlett... talán kicsit lehetett volna édesebb...

1 megjegyzés:

Gelvia írta...

Szia!
Én is nemrég készítettem:
http://pusztakonyha.blogspot.com/2010/05/csupakakaos-csiga.html

Hasonlít a recept, csak az enyémben nincs tojás.

Nálunk elég édes lett úgy, hogy egy bögrényi cukorba kevertem 3 evőkanálnyi kakaót.

Nagyon guszta a kép :)