Már fél éve nem írtam... nagyon elszaladt az idő :) Hiába, mióta suliba is járok, dolgozom, a Srácaimmal is egyre több a közös program, foglalkozni való, nem nagyon marad idő a blogolásra. Pedig a főzésről nem szoktam le... igaz, gyakran készítek olyan ételt, amelyet már bemutattam.
Ma főztem-sütöttem, finom lett minden.
Ebédre magam pácolt csirkecombfilét sütöttem néhány kolbászkával együtt, köretnek krumplipürét tálaltam.
A hússzeleteket még tegnap délelőtt befűszereztem (fokhagymasó, vegeta került a kezembe, sőt azt hiszem halak fűszerkeverék is :)), jól bemasszíroztam, majd nyakon öntöttem olajjal, egészen annyit, hogy ellepje. Lefedve tároltam a hűtőben, ma pedig csak sütnöm kellett. Finom porhanyós lett, ízlett mindenkinek.
Aztán... sütöttem estére kiflit a jól megszokott, bevált kenyértésztámból (a liszt fajtáját szoktam váltogatni).
Hozzávalók:
A formázás nem sikerült annyira, olyan "kiflisebb formát szerettem volna :)) de végül is az íze kárpótolt minket. Formázás után még pihentettem fél órát, megkentem egy kis vízzel és megszórtam sóval. Gőzös sütőben 200 fokon 15 percig sütöttem.
Ebédre magam pácolt csirkecombfilét sütöttem néhány kolbászkával együtt, köretnek krumplipürét tálaltam.
A hússzeleteket még tegnap délelőtt befűszereztem (fokhagymasó, vegeta került a kezembe, sőt azt hiszem halak fűszerkeverék is :)), jól bemasszíroztam, majd nyakon öntöttem olajjal, egészen annyit, hogy ellepje. Lefedve tároltam a hűtőben, ma pedig csak sütnöm kellett. Finom porhanyós lett, ízlett mindenkinek.
Aztán... sütöttem estére kiflit a jól megszokott, bevált kenyértésztámból (a liszt fajtáját szoktam váltogatni).
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 tk só
- 2 csapott ek cukor
- 1 csipet aszkorbinsav
- 40 dkg BL55 liszt, 10 dkg világos rozsliszt
- 2 dkg élesztő
A formázás nem sikerült annyira, olyan "kiflisebb formát szerettem volna :)) de végül is az íze kárpótolt minket. Formázás után még pihentettem fél órát, megkentem egy kis vízzel és megszórtam sóval. Gőzös sütőben 200 fokon 15 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése