2011. március 20.

Túrós batyu

Limaráé... Már egy hete szemezek vele, ma elkészítettem. Babgulyás után tökéletes második fogás volt :) A Srácoknak sütöttem mazsolamentes változatot is, mert ők még nem tudják, hogy mi a jó :)


Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3,2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 mk só
  • 2-3 ek cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 csapott ek búzadara
  • 4 ek cukor - Enyémférj "édesszája" miatt én 5-öt tettem bele :)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojásfehérje kemény habbá verve
A hozzávalókat a vaj kivételével a dagasztógépbe tettem, majd egy kicsit később azt is hozzáöntöttem. Lágy hólyagos tésztát kaptam, amelyet hagytam a kikapcsolt gépben kelni. Ezután kb. 3 mm-esre nyújtottam, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztottam. A közepére tettem egy-egy evőkanállal a töltelékből, majd összefogtam a 4 csúcsot és megtekertem. Sütőpapíros tepsin még 20 percig pihentettem. Ezután tojással megkentem a batyukat, majd 180 fokon készre sütöttem.

Jól sikerült, nagyon finom lett. Én pedig ismét egy remek Limara-recepttel gazdagodtam :)

11 megjegyzés:

brü írta...

Imádom, de én is mazsola nélkül :D

Mónika írta...

Jaj, de szépek lettek! Én is szeretem Limara receptjeit, de azé is az érdem, aki elkészíti!

Tündi Daika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
JD írta...

Köszi :)

Hobbychef írta...

Gyönyörűek.
Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

Istvánné Mező írta...

Most készül a túrós táska, biztosan sikerülni fog.Ha jó lesz akkor én is felteszem a blogomba. A receptet olvasva és a képet nézve csak jó lehet.

Detti írta...

Tegnap este készítettem 16 db-ot... most már csak morzsák maradtak belőle. Nagyon finomságos étek. :)

Tamara Tóth írta...

Nagyon jó!Még nem sütötem ijet de elsöre tökéletes lett!

Névtelen írta...

Tényleg remek ez a recept, szárított vörösáfonyát tettem bele mazsola helyett. Nagyon finom, és a tésztája is puha. Köszönöm a receptet!

Éva Kovács írta...

Szia kipróbáltam,nagyon jó lett !;)