2011. március 13.

Vaníliás kifli


Édes, egyszerű és gyors aprósüteményre vágytam. Ez pont ilyen, bátran ajánlom mindenkinek.


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 7 dkg porcukor + 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor + porcukor a hempergetéshez
A lisztet egy tálba szitáltam, majd hozzáadtam a porcukrot, a darált diót és a 15 dkg margarint, amelyet jól elmorzsoltam. Ezután ráütöttem egy tojást és gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrtam. Hideg hozzávalókkal dolgoztam, még a darált diót is a mélyhűtőből vettem ki.

- Az egyik kolléganőmtől kapok rendszeresen lefagyasztott darált diót. Amikor megpucolják, ledarálják és zacskókban a fagyasztóban tartják. Így nem avasodik meg. Porciózni sem kell, mert nem fagy össze, ki lehet venni csak annyit, amennyi kell. -

Ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát és kb. 5 cm x 1 cm-es csíkokra vágtam. Ezekből sodortam kis kifliket, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam. 175-180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütöttem, majd rögtön meghempergettem vaníliás porcukorban.

3 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Nagyon szeretem a vaníliás kiflit! és szégyenletes módon még soha nem sütöttem. A kép meg olyan lett, hogy az ember szívesen "belenyúlna" és venne le egy darabot!

JD írta...

Kedves Mónika! Köszi :)
Érdekes... én sem gyakran sütöm, pedig nagyon egyszerű, gyorsan megvan és sokáig eltartható - már ha nem eszik meg egy pillanat alatt :))

L.Krisztina írta...

Nagyon guszták !!! Imádom !!
Karácsonykor 3 napig sütögettük mert azt szerettük volna ha legalább 1 tálon megmarad másnapig. Esélyünk sem volt :))