Édes, egyszerű és gyors aprósüteményre vágytam. Ez pont ilyen, bátran ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg darált dió
- 7 dkg porcukor + 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 cs vaníliás cukor + porcukor a hempergetéshez
A lisztet egy tálba szitáltam, majd hozzáadtam a porcukrot, a darált diót és a 15 dkg margarint, amelyet jól elmorzsoltam. Ezután ráütöttem egy tojást és gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrtam. Hideg hozzávalókkal dolgoztam, még a darált diót is a mélyhűtőből vettem ki.
- Az egyik kolléganőmtől kapok rendszeresen lefagyasztott darált diót. Amikor megpucolják, ledarálják és zacskókban a fagyasztóban tartják. Így nem avasodik meg. Porciózni sem kell, mert nem fagy össze, ki lehet venni csak annyit, amennyi kell. -
Ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát és kb. 5 cm x 1 cm-es csíkokra vágtam. Ezekből sodortam kis kifliket, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam. 175-180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütöttem, majd rögtön meghempergettem vaníliás porcukorban.
Ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát és kb. 5 cm x 1 cm-es csíkokra vágtam. Ezekből sodortam kis kifliket, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam. 175-180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütöttem, majd rögtön meghempergettem vaníliás porcukorban.
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem a vaníliás kiflit! és szégyenletes módon még soha nem sütöttem. A kép meg olyan lett, hogy az ember szívesen "belenyúlna" és venne le egy darabot!
Kedves Mónika! Köszi :)
Érdekes... én sem gyakran sütöm, pedig nagyon egyszerű, gyorsan megvan és sokáig eltartható - már ha nem eszik meg egy pillanat alatt :))
Nagyon guszták !!! Imádom !!
Karácsonykor 3 napig sütögettük mert azt szerettük volna ha legalább 1 tálon megmarad másnapig. Esélyünk sem volt :))
Megjegyzés küldése